Het eiland Tenerife

Tenerife is het grootste eiland van de Canarische Eilanden, een tot Spanje behorende eilandengroep in de Atlantische Oceaan, 200 km van de kust van Marokko en de Westelijke Sahara. Het eiland is 85km lang en 52km breed.

Eeuwige Lente

Dankzij de passaatwind en de ligging is het klimaat op Tenerife gelijkmatig met temperaturen 's winters rond 19° tot 's zomers 25°. Hierdoor wordt Tenerife ook wel het eiland van de eeuwige lente genoemd.

Natuur

Het eiland wordt gekenmerkt door hoge bergformaties die grofweg van het noordoosten tot aan het zuidwesten geörienteerd zijn. Aan weerskanten lopen de hellingen steil af naar zee. De noordelijke en westelijke helft van Tenerife heeft begroeide en vrij vruchtbare valleien waar tevens uitgestrekte bananenplantages voorkomen.

De omgeving van de vulkaan de Pico del Teide, het nationale natuurreservaat Las Canadas en de vallei van Orotava staan bekend om hun sterk wisselende natuurschoon. Las Canadas is gelegen rondom de vulkanen de Pico del Teide en Pico Viejo en heeft een woest en ruig karakter.

Toerisme

Het grootste gedeelte van het toerisme concentreert zich in het zonnige en droge zuidwesten van Tenerife. Plaatsen zoals Playa de las Americas, Los Christianos en Costa Adeje bieden toeristen dan ook veel faciliteiten in de vorm van restaurants, uitgaansgelegenheden, pretparken en dierenparken.

In het Noorden van het eiland concentreert het toerisme zich vooral rondom de hoofdstad Santa Cruz de Tenerife.

De Westkust van Tenerife

Onze specialiteit is vooral de westkust ten noorden van Playa de las Americas, een gebied dat met z'n golfbanen en z'n vijfsterrenhotels aan het uitgroeien is tot één van de exclusieve vakantiebestemmingen in Europa...

Landkaart

Tenerife

Voordelen van vastgoed in Tenerife

Voordelen van Tenerife Residences

Ons aanbod

Wij hebben in Tenerife een aanbod van meer dan 250 villa's, appartementen,... gaande van nieuwbouwprojecten tot bestaande panden in elke prijsklasse. Het ganse aanbod is na afspraak te raadplegen op kantoor. Contacteer ons voor een afspraak!